26. 10. 2018 Gastro Brno
Tento povidlový koláček je složený ze 2 vrstev, fotka je dosti nekvalitní, jelikož jsem jí pořizovala v 5 ráno, takže taky tak vypadá :-D Každopádně můžu tedy říct, že je luxusní. :-)
Ingredience:
Korpus:
- 40g lněné mouky
- 100g rýžové mouky
- Banán
- 2 vejce
- celý prášek do pečiva (12g)
- 100 ml mléka
- 10g sladidla
Krém: - celá vanička povidel (na obale bylo psáno 440g)
- 150g jogurtu
- 230g tvarohu ve vaničce
- 100 ml mléka
- čokoládový puding
Postup:
Smíchají se všechny ingredience na korpus a zvlášť na krém. Krémovou část jsem smíchala jen vařechou. ? Korpus jsem nalila na dno formy a na něj jsem dala krémovou část. Poté se dá do trouby na 180°C a peče se cca 30 minut. Ta krémová část se bude pořád lepit na špejli, což nevadí, po vytahnutí se nechá koláček vychladnout a krém zhoustne.