Strouhaný kakaový koláč

Taky máte rádi strouhaný kakaový koláč? Jestli jste odpověděli na tuto otázku ano – pak mám pro vás tip na zdravější verzi! Opět jsem uvažovala co upéct. Nějak mě žádný recept nenapadl, tak jsem najela na strejdu "google" a do vyhledávače jsem si napsala - "koláč". Když jsem brouzdala v obrázkách, vyskočil na mě tenhle strouhaný kakaový koláč (ten úplně miluju, takže plán byl jasný). Koukla jsem na recept a když jsem viděla 200g cukru apod.. tak jsem to zavřela a uvažovala jsem, jak bych ho udělala zdravější. No já myslím, že se povedl, co myslíte? Tady přidávám recept na zdravější verzi.

Tmavá část:

  • 200g rýžové mouky
  • 20g lněné mouky
  • 15g kakaa
  • 10g prášku do pečiva
  • čokoládový puding
  • 150g bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 50 g sladidla (já dala med
    Světlá část:
  • 250g měkkého tvarohu ve vaničce
  • Vejce
  • vanilkový puding
  • 50ml mléka
  • 10g sladidla (já dala opět med)

Postup: Tmavá část - první se smíchají všechny suché ingredience, poté se přidají mokré a ručně se vše zamíchá (rukou se udělá těsto), které se rozdělí na 2 půlky. 1 se dá na hodinu do mrazáku a druhá do lednice. Mezitím se smíchají suroviny na světlou část. Vymaže se forma (použila jsem průměr 24cm), následně se vezme polovina těsta z lednice, vycpe se dno formy (já ho rozprostřela vlhčenýma prstama) na ní se nalije světlá část, a nakonec se vezme z mrazáku druhá část, která se na velkém struhadle nastrouhá přímo na světlou část. Nakonec se dá péct na 180°C 20 minut.. Dobrou chuť 

Fotogalerie