Negroni – hořký elegán slaví století


alarm
Čas přípravy:
- min
task_alt
Náročnost:
Neuvedeno
person_outline
Počet porcí:
Neuvedeno

Popis

Jak to celé vlastně bylo?

Uplynulo už celých 100 let, kdy hrabě Camilla Negroni požádal barmana Fosca Scarselliho, aby mu do jeho oblíbeného nápoje, kterým bylo Americano, přimíchal gin. Vznikl tak jeden z nejznámějších drinků, který je znám pro svou hořkost a na počest „objevitele“ nese jeho jméno.

Typy variací

Negroni se míchá z ginu, červeného vermutu a bitteru, kterým je nejčastěji Campari. Na ozdobu se přidává řez pomeranče. Tento drink se řadí do kategorie aperitivů.

Méně autentický, ale zato jemnější nápoj vznikne smícháním ginu, červeného vermutu a bílého vermutu.

V USA bývá často servírováno s perlivou vodou a ozdobeno citrónem (spíše než jinak běžnějším pomerančem).

Během horkých letních dnů bývá ředěno sodou – aby se zmírnily účinky alkoholu.

Negroni Sbagilato (neboli "Špatné Negroni“) – v tomto případě byl gin nahrazen Spumante brut (sekt). Tento způsob byl vynalezen v Miláně a dodnes je nejvíce rozšířen v Itálii.

Negroski – Opět je rozšířeno nejvíce v Itálii, tentokrát je ale gin nahrazen vodkou.

Zajímavosti

Jelikož letos slaví sté výročí, datuje se jeho vznik k roku 1919 a místem vzniku je Florencie (Itálie) ovšem v Anglii se Negroni začalo objevovat až od roku 1947.

Pokud jste ho ještě neochutnali, není lepší příležitost než tenhle narozeninový týden.

Tak na zdraví, Negroni!

 

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Přidat hodnocení

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

Načítám hodnocení, čekejte prosím ...
porce

Ingredience

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...