- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Včera se vstávalo opravdu brzy od 7 hodin už nás čekala akce s názvem Business for Breakfast, a pokud neznáte, jedná se o snídani v klubu se zajímavými lidmi, kteří se zajímají o spolupráci, navazování kontaktů, prezentaci vlastního businessu a podobně. Akce se vždy koná v nějakém gastro podniku – dnes to bylo Baltaci Atrium, které chystalo snídani – catering. Samozřejmě, tak jako v amerických filmech, vajíčka jsou základ. :D … Ale pak v přestávce mě strašně přepadla chuť na ovoce a v ten moment byl meloun jasnou volbou a vznikl nápad si o něm něco říci. Co vy a meloun? Máte ho rádi? Podělte se s námi do komentáře… pro ty, kteří se chtějí dozvědět více, čtěte dále.
Postup
- Meloun náleží do SKUPINY DÝŇOVITÝCH, tedy do stejného rodu jako například okurky.
- Citrulin obsažený v ,elounech je skvělým a účinkujícím prostředkem proti únavě a může také fungovat jako afrodiziakum.
- Pokud kupujete již nakrájený meloun, přesvěčte se, že dužina je vlhká, kompaktní a svěže červená.
Chcete nějaký zajímavý recept z kuchyně Gastro Zlínu? Napište nám do komentáře
Na závěr typologie Melounů
- Bez semínek – vyznačuje se sladší chutí než mjí ostastní melouny a neobsahuje nepříjemná semínka
- Baby meloun – ideální pro zahrádní párty a malou velikost oceníte při ushcování do lednice
- Vodní Meloun se žlutou dužinou – úplně stejný jako vodní meloun jen dužina není červená, ale žlutá
- Meloun Gália – vyznačuje se síťovanou slupkou, která vypadá jako rozpraskaná kúra stromu a barva se mění podle doby zrání od zelené po žlutou. Meloun má lehce pikantní chuť a vůni a uplatňují se v teplé i studené kuchyni.
- Meloun Cantaloupe – slupka jako meloun Gália a dužina má meruňkovo-oranžovou barvu. Chutná sladce a aromaticky.
- Meloun Piel de sapo – v překladu doslava ropuší kůže, podle barvy slupky. Nazýván také jako vánoční meloun. Je typický svým oválným tvarem
Fotogalerie



