Dalibor blábolí o granátovém jablku

První granátové jablko podle legendy vypěstovala Afrodita, bohyně lásky, krásy a plodnosti. Něco na tom asi bude..Jablko je i díky své nádherné barvě nesmírně krásné na pohled. Je úžasné díky semínkům, která jsou bohatá na vitamín C a antioxidanty, která pomáhají tělu v obraně proti sezónním nemocem a jsou přírodním elixírem mládí.

Ve skleničce 
Jako Bellini, Rossini a Mimosa je Tintoretto známým koktejlem a skvělým šumivým aperitivem. Nalijte do sklenic 2/3 Prosecca a 1/3 čerstvé přecezené šťávy. Zakončete ledem a podle vlastní fantazie ozdobte.
Na rizoto
Vymačkejte z granátového jablka šťávu, jako by to byl pomeranč, a přeceďte ji a přeceďte jí 150 ml. Vařte 10 minut s 25ml bílého vína, 25ml vinného octa a 20 g krupicového cukru. Přidejte vzniklou omáčku na rizoto posypané parmazánem. Ze šťávy granátového jablka lze také připravit skvělou francouzskou zálivku na ochucení ryb a salátů. 2/3 olivového oleje, 1/3 šťávy, sůl a pepř.

Na salát
Salát a rukolu (popřípadě polníček nebo mix salátů) propláchneme a vložíme na talíř. Vydlabeme zrníčka z granátového jablka a přidáme k salátu. Vylouskáme ořechy a přidáme k salátu. Máme-li je, posypeme hrstí klíčků. Zálivku připravíme z olivového oleje, do kterého přidáme balzamikový ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř. Salát zakápneme zálivkou a ihned podáváme.
Na Tvář
Pro větší svěžest pleti připravte masku z 2 lžic šťávy granátového jablko a 1 lžičky čistého 100% kakaa, nechte ji asi 30 minut působit na pleti, poté obličej opláchněte.

Fotogalerie