Taky máte rádi strouhaný kakaový koláč? Jestli jste odpověděli na tuto otázku ano – pak mám pro vás tip na zdravější verzi! Opět jsem uvažovala co upéct. Nějak mě žádný recept nenapadl, tak jsem najela na strejdu "google" a do vyhledávače jsem si napsala - "koláč". Když jsem brouzdala v obrázkách, vyskočil na mě tenhle strouhaný kakaový koláč (ten úplně miluju, takže plán byl jasný). Koukla jsem na recept a když jsem viděla 200g cukru apod.. tak jsem to zavřela a uvažovala jsem, jak bych ho udělala zdravější. No já myslím, že se povedl, co myslíte? Tady přidávám recept na zdravější verzi.
Tmavá část:
- 200g rýžové mouky
- 20g lněné mouky
- 15g kakaa
- 10g prášku do pečiva
- čokoládový puding
- 150g bílého jogurtu
- 2 vejce
- 50 g sladidla (já dala med
Světlá část: - 250g měkkého tvarohu ve vaničce
- Vejce
- vanilkový puding
- 50ml mléka
- 10g sladidla (já dala opět med)
Postup: Tmavá část - první se smíchají všechny suché ingredience, poté se přidají mokré a ručně se vše zamíchá (rukou se udělá těsto), které se rozdělí na 2 půlky. 1 se dá na hodinu do mrazáku a druhá do lednice. Mezitím se smíchají suroviny na světlou část. Vymaže se forma (použila jsem průměr 24cm), následně se vezme polovina těsta z lednice, vycpe se dno formy (já ho rozprostřela vlhčenýma prstama) na ní se nalije světlá část, a nakonec se vezme z mrazáku druhá část, která se na velkém struhadle nastrouhá přímo na světlou část. Nakonec se dá péct na 180°C 20 minut.. Dobrou chuť
Fotogalerie
