19. 05. 2018 Gastro Brno
Tentokrát jsme se s naší sérií rozhovorů vydali do jedné z těch exotičtějších restaurací, které na zlínské gastromapě najdete. Ano, řeč je o Makalu – nepálské restauraci v centru města. Jejího majitele Ram Katuwala jsme se přeptali na život v Česku, restauratérství a exotickou kuchyni obecně.
Tentokrát jsme se s naší sérií rozhovorů vydali do jedné z těch exotičtějších restaurací, které na zlínské gastromapě najdete. Ano, řeč je o Makalu – nepálské restauraci v centru města. Jejího majitele Ram Katuwala jsme se přeptali na život v Česku, restauratérství a exotickou kuchyni obecně.
Jak dlouho žijete v České republice a jak se vám tady líbí?
V Česku žiji již 12 let, z toho ve Zlíně asi 2 roky. Moc se mi tady líbí – jak město, tak i jeho obyvatelé. Kdysi mě sem čeští přátelé pozvali na výlet a osud tomu chtěl, že už jsem tady zůstal.
Proč jste se rozhodl otevřít restaurace s touto pro nás exotickou kuchyní?
Pozval jsem moje české přátele do Indie a tam jim velmi zachutnala naše kuchyně a doporučili mi otevřít indickou restauraci v jejich domovině. A když se mi tady zalíbilo, tak jsem se rozhodl, že to zkusím.
Kolik máte v současnosti vlastně poboček?
Momentálně máme 4 pobočky – Zlín, Brno, Ostrava a nově také Olomouc
Hosté k vám mohou zajít na denní menu nebo večeři, ale co víkendy? Připravujete nějaké speciální akce nebo něco podobného?
Bylo několik akcí s Nepálskými specialitami, u kterých některé víkendy snižujeme cenu až o 30 %. Akce platí vždy mezi 15.-17. hodinou. Speciální tematické víkendy nebo večery ale zatím neplánujeme.
Plánujete pro hosty nějaké novinky v jídelním lístku nebo interiéru?
V rámci restaurace a jídelního lístku zatím žádné změny ani novinky nechystáme. Ale máme v provozu i bowling, který v červnu projde kompletní rekonstrukcí drah. Můžete se těšit na nové dráhy a také nové čalounění u sedaček.
Vaše kuchyně je plná exotických surovin. Kde je nakupujete a jak vlastně zajišťujete chod restaurace?
Používáme výhradně originální suroviny a koření přímo z Indie, které exportuje do Evropy jedna německá firma. Tento dodavatel vozí suroviny i pro nás.
Jaké jídlo máte osobně nejradši vy sám. Co byste našim čtenářům doporučil?
Asi nejoblíbenější jídlo je kuře Tikka Massala a všem doporučuji určitě vyzkoušet také Nepálské speciality. Jsou opravdu chutné a exotické.
My osobně máme restauraci Makalu velmi rádi. Kam chodíte vy, když dostanete chuť na exotiku? Je to právě Makalu nebo máte jiný tip? Dejte nám určitě také vědět, o které restauraci byste se rádi dozvěděli více v příštím rozhovoru.
Více o kafecu najdete přímo zde na gastrozlin.cz/makalu
Fotogalerie





Krém z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Salát s chřestem, ztracené vejce a holandská pěna

V čem spočívá magie staření steakového masa?

Rozhovor: Gastro Zlín podporuje nadaci Život je dar

Květáková pizza
