Květáková pizza
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Květáková pizza znamená, že její základ je připraven ze syrového květáku, jen s přidáním vajec, sýra a moučky z ovesných vloček. Upečení je snadné a pak už zdobíme podle chuti jako klasickou pizzu. Ale počítejte s tím, že základ je měkkčí, takže POZOR na pevnost, ale květákové těsto, pokud ho více upečete, je taky křupavé. S výběrem, co navrch, buďte opatrní, květáková pizza nesnese těžké náplně, ale jinak si můžete dopřát vše, co k italské pochoutce patří: koření, rajskou omáčku a hlavně bylinky, atd.. My upekli víc a riskly i rajčata a vydrželo :-)
Ingredience:
- 1 velký květák
- 3 vejce
- 100 g ovesných vloček
- 200g nastrouhaného sýra (my parmezan)
- 100g šunka dušená 92% masa
- pórek (zelená část)
- 100g kukuřice
- 3 střední rajčata
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř, rajčatová polpa, oregano, tymián
Postup:
Nejdříve si předehřejte troubu na 200 °C. Z květáku odstraňte zelené listy, omyjte a natrhejte na menší růžičky. Postupně je rozmixujte na malé kousky tak, aby měl květák strukturu vařené rýže. Dejte do velké mísy, přidejte moučku z ovesných vloček (tyčákem rozdrtíte ovesné vločky na prach), 4 lžíce nastrouhaného sýra, rozklepněte vejce, přidejte sůl a vše propracujte v těstotrochu těžší a vlhčí než normální těsta s moukou, nicméně to není na závadu. Těsto naneste na pečící papír na jeden klasický plech o výšce asi cca 1 cm. Dejte do trouby zapéct asi na 20 minut, ale záleží na typu trouby, plech otáčejte a hlídejte si barvu.
Až bude upečeno do zlatova a bude pevný povrch, vyndejte z trouby a nechejte trochu vychladnout, ať se lépe nanáší sugo a suroviny. Sugo – smíchejte rajčatovou polpu, česnek, bylinky, sů a pepř a vše dobře promíchejte ať se prolnou chutě. Potom naneste na těsto a rovnoměrně rozetřete.
Suroviny pokladete dle chuti a stylu nahoru, zasypete zbytkem sýra a dáte na cca 10 minut zapéct (opět záleží na troubě a použitých surovinách).
Co dát do suga a nebo nahoru, je pravdu jen na vás. Může se připravit i bezlepková varianta s třeba mandlovou moučkou, nebo vegetariánská, záleží jen na chuti a fantazii.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie
Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.