Král salátů - Caesar
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Zálivka: Do větší mísy nalijeme (extra) panenský olivový olej a přidáme vyklepnuté žloutky z vajec (lze použít i majonézu, ale chuť není tak přesvědčivá). Za stálého míchání přidávejte postupně trochu estragonového nebo balsamikového octa (případně worcesterovou omáčku), špetku soli, pepře a jednu ze základních ingrediencí – Dijonskou hořčici. Směs šleháme tak dlouho, dokud svou hladkou konzistencí nepřipomíná majonézu. Teprve poté přidáváme nasekaný česnek a ančovičky (česky sardelky). Na závěr lze hotový dresink ještě dochutit pepřem nebo solí.
Salát: Používáme výhradně římský salát (pro jeho křupavost), který důkladně omyjeme, seřízneme konce řapíku a krájíme napříč do proužků. Takto připravený a nakrájený salát začneme míchat se zálivkou tak, aby se zálivka dostala na všechny kousky salátu. Poté posypeme hoblinkami parmazánu a znovu zamícháme. Teprve až při servírování na talíře posypeme každý talíř zvlášť krutony. Ty by jinak navlhly a ztratily tak jsou křupavou chuť.
Tipy pro přípravu:
- Parmazánové hoblinky nastrouháte škrabkou na brambory.
- Krutonky by měly být z bílého pečiva, nejlépe den starého.
- Zálivku smíchejte se salátem až těsně před podáváním.
Dobrou chuť přeje tým Gastro Zlín
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie
Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.