Špagety pomodoro s bazalkou, mozzarellou a černými olivami
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Přestože si každý neodmyslitelně představuje k letní pohodičce kus pořádného masa z grilu a dobře vychlazené pivko, nesmíme zapomínat také na tradiční letní vůně a chutě, jako jsou například olivový olej, čerstvé bylinky a spoustu sezóních surovin. K těm nejtradičtějším patří bezesporu špagety v italské trikoloře, třeba se slzou dobrého bílého vína.
Ingredience:
- špagety
- cherry rajčata
- černé olivy
- mozzarella
- bazalka
- česnek
- olivový olej
- rasjký protlak
- šalotka
- drůbeží/zeleninový vývar
- bílé víno
- cukr třtinový
- sůl
- pepř
Dáme vařit špagety v dobře osolené vodě asi na 9-10 minut, aby byly na zkus (al dente), neboť je budeme ještě míchat později v pánvi s omáčkou, takže potřebujeme, aby nebyly uvařené na hotovo.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na němž necháme zesklovatět šalotku, česnek a necháme zkaramelizovat lžíci třtinového cukru. Kdo má radši kyselejší pomodoro, cukr vynechá. Přidáme protlak, restujeme asi minutu, aby nám nezhořkl a zalejeme trochou bílého vína. Necháme odpařit alkohol a podlejeme vývarem (množství vývaru záleží na množství protlaku. Vývar by měl protlak jen lehce zředit. Osolíme, opepříme a provařujeme, dokud nám omáčka nezačne houstnout do konzistence, kterou máme rádi. Můžeme nasekat trošku čerstvé bazalky, nebo přidat bazalkové pesto, pokud máme.
Jakmile bude omáčka akorát hustá a dochucená, přidáme špagety, důkladně promícháme a necháme chvíli provařit. Potom jenom dozdobíme olivami, cherry rajčátky, mozzarellou a čerstvou bazalkou. Na závěr zakápneme kvalitním olivovým olejem.
Tento jednoduchý recept servírujte třeba s polosuchým bílým vínem.
Dobrou chuť.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.