Polévka z pečeného květáku

 25. 06. 2018  Gastro Brno

Už snad několik let si poctivě chodím každý měsíc do Albertu pro Magazín Albert, kde je vždy spousta úžasných receptů. Tato polévka mě zaujala jako první v listopadovém čísle, tak jsem ji ihned zkusila a musím říct, že je skvělá, rychlá, jednoduchá a pro podzimní dny jako stvořená. Ochutnejte i Vy.

1 květák
3 stroužky česneku
lžíce červené papriky
lžíce másla

2 mrkve
1 pórek
1,5 l zeleninového vývaru
2 Lžíce olivového oleje

sůl
pepř
čerstvá bazalka

Květák rozdělíme na růžičky, přidáme česnek, zakapeme olivovým olejem a posypeme červenou paprikou. Dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme cca 30minut.
Na másle orestujeme mrkev a pórek, zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí. Poté přidáme 3/4 pečeného květáku a česnek. Polévku rozmixujeme. Osolíme, opepříme a přidáme zbytek květáku. Nakonec ozdobíme lístky bazalky.
A je to! Jak snadné.

Fotogalerie