25. 06. 2018 Gastro Brno
Už snad několik let si poctivě chodím každý měsíc do Albertu pro Magazín Albert, kde je vždy spousta úžasných receptů. Tato polévka mě zaujala jako první v listopadovém čísle, tak jsem ji ihned zkusila a musím říct, že je skvělá, rychlá, jednoduchá a pro podzimní dny jako stvořená. Ochutnejte i Vy.
1 květák
3 stroužky česneku
lžíce červené papriky
lžíce másla
2 mrkve
1 pórek
1,5 l zeleninového vývaru
2 Lžíce olivového oleje
sůl
pepř
čerstvá bazalka
Květák rozdělíme na růžičky, přidáme česnek, zakapeme olivovým olejem a posypeme červenou paprikou. Dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme cca 30minut.
Na másle orestujeme mrkev a pórek, zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí. Poté přidáme 3/4 pečeného květáku a česnek. Polévku rozmixujeme. Osolíme, opepříme a přidáme zbytek květáku. Nakonec ozdobíme lístky bazalky.
A je to! Jak snadné.
Fotogalerie



Dalibor blábolí o fících

Světový den vegetariánství

Mezinárodní den kávy

Dny českého piva 2019

Na kus řeči s Markétou Hrubešovou

Gastro škola: Pepř - král ve světě koření

GIN HUB CHALLENGE 2019

Dalibor blábolí o ostružinách
