Krkovička na grilu s rajčatovo-ředkvičkovým salátem
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Ingredience:
- vepřová krkovice
- hořčice
- česnek
- cibule
- cherry rajčátka
- ředkvičky
- polníček
- jarní cibulka
- šalotka
- cukr
- ocet
- olivový olej
- olej
- sůl
- pepř
Grilovací sezónu zahajuji velmi jednoduchým, ale za to oblíbeným receptem, který zaručeně potěší. Koncept mého grilování je založen na pořádném, dobře marinovaném mase a luxusní zeleninové příloze. Žádné bagety a pečivo, ale prostě super dochucená zelenina.
Nejprve si připravíme marinádu. V mixéru rozmixujeme několik stroužků česneku spolu s olejem, hořčicí, solí a pepřem. Poté vepřovou krkovici důkladně potřeme a aspoň na 24 hodin necháme odležet v lednici. Vepřové maso, které je prorostlé snese hodně soli a výrazné chutě, proto česnekem ani hořčicí nešetřím.
Na druhý den vyjmeme maso z marinády, a protože horčice má tendence se na grilu připalovat, necháme zprudka opéct z obou stran. Sděláme z grilu a znovu potřeme marinádou. Dobrá taktika je pak vložit maso na grilovací tácek, nebo do vrchní části grilu a nechat pěkně dopéct. Marináda se nám tak nepřipálí, ale luxusně dochutí maso.
Jako přílohu jsem zvolil vytuněný rajčatový salát. Nakrájíme na jemno jarní cibulku, šalotku, rajčata a ředkvičky a přidáme polníček. Aby salát dostal sladkokyselou chuť, připravíme si zálivku z olivového oleje, soli, pepře, cukru a přidáme dvě lžičky octa. Vše důkladně promícháme se zeleninou a můžeme servírovat.
Dobrou chuť.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.