11. 03. 2019 Gastro Brno
Krevety, rizoto, koriandr a kokosové mléko... Tato kombinace mi vždy připomíná léto.
Tento jednoduchý recept ze mě nezdokonalí spisovatele, ale za to může udělat radost chutovým buňkám tomu, kdo si ho připraví.
Ingredience:
- krevety
- rýže arborio
- bílé víno
- zeleninový vývar
- máslo
- tymián
- bazalka
- koriandr
- kari
- kokosové mléko
- olivový olej
- hrášek
- Sůl
- pepř
Postup:
První si naložíme krevety do olivového oleje, bylinek, soli a pepře a necháme je marinovat asi 30 minut. Poté rozpustíme na pánvi trochu másla s olivoým olejem a krevety krátce restujeme, dokud se nezbarví do jemně oranžové barvy.
V druhé pánvi orestujeme na oleji rýži a zalijeme vínem. Jakmile se alkohol odpaří, přidáme bylinky, kari a po troškách přiléváme vývar, aby se mi rýže pozvolna vařila. Jakmile je rýže al dente, přidáme kokosové mléko a krátce provaříme. Dochutíme solí, pepřem a nasekným koriandrem.
Před servírováním ještě prožeňte baby hrášek po pánvi s trochou másla a tradáá na talíř. Dobrou chuť.
Fotogalerie

