Krevety, rizoto s kari, koriandrem, baby hráškem a kokosovým mlékem

 11. 03. 2019  Gastro Brno

Krevety, rizoto, koriandr a kokosové mléko... Tato kombinace mi vždy připomíná léto.

Tento jednoduchý recept ze mě nezdokonalí spisovatele, ale za to může udělat radost chutovým buňkám tomu, kdo si ho připraví.

Ingredience:

  • krevety
  • rýže arborio
  • bílé víno
  • zeleninový vývar
  • máslo
  • tymián
  • bazalka
  • koriandr
  • kari
  • kokosové mléko
  • olivový olej
  • hrášek
  • Sůl
  • pepř
Postup:

První si naložíme krevety do olivového oleje, bylinek, soli a pepře a necháme je marinovat asi 30 minut.  Poté rozpustíme na pánvi trochu másla s olivoým olejem a krevety krátce restujeme, dokud se nezbarví do jemně oranžové barvy.

V druhé pánvi orestujeme na oleji rýži a zalijeme vínem. Jakmile se alkohol odpaří, přidáme bylinky, kari a po troškách přiléváme vývar, aby se mi rýže pozvolna vařila. Jakmile je rýže al dente, přidáme kokosové mléko a krátce provaříme. Dochutíme solí, pepřem a nasekným koriandrem.

Před servírováním ještě prožeňte baby hrášek po pánvi s trochou másla a tradáá na talíř. Dobrou chuť.

Fotogalerie