Kachní prso s omáčkou z lesního ovoce a rozmarýnu, pyré z brambor, petržele a jablek
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Původně jsem v neděli nechtěl vůbec vařit a v sobotu vařila přítelkyně. Nakonec jsem to prostě nevydržel a udělal svůj oblíbený receptík na kachní prsa.
Ingredience:
- 2 kachní prsa
- 3 menší brambory
- 5 stredně velkých petželí
- 2 jablka
- rybízové víno
- lesní směs ovoce
- mléko
- máslo
- rozmarýn
- tymián
- římský kmín
- olej
- třtinový cukr
- sůl
- Pepř
Postup:
Kachní prsa opláchneme, osušíme ubrouskem a jemně nakrojíme kůži na několika místech. Poté osolíme, opepříme a posypeme římským kmínem. Nejprve kůží dolů orestujeme na pánvi (je důležité být trpělivý a nechat kůži pořádně opéct, aby byla křupavá) poté otočíme, necháme zatáhnout i z druhé strany a dopečeme v troubě rozehřáté na 180°asi 8 minut. Ti co nemají rádi ,,krvavé,, nechají 10-12 minut, ale déle rozhodně ne.
Pyré je v tomto receptu opravdu moje oblíbená součást. Nakrájíme si brambory, kořenovou petržel a jablka na kostky a necháme uvařit do změknutí v osolené vodě. Slijeme vodu a přidáme ohřáté (ne horké) mléko, trochu másla, dosolíme (pokud je třeba) a vyšleháme jemné pyré. (Je to v podstatě to samé jako kaše, ale pyré by mělo být jemnější a malinko řidší)
Omáčka je velmi snadná a vystřelí tento pokrm chuťově do vesmíru.
V rendlíku si s cukrem necháme pozvolna povolit mraženou lesní směs ovoce (používám mraženou, protože na tom nic není a čerstvou radši s ním na zmrzlinovém poháru). Pánev, kde se opékaly kachní prsa zaliju rybízovým vínem, abych získal do omáčky chutě z výpeku, vyvařím alkohol a sliju do rendlíku s ovocem. Přidám rozmarýn, tymián, sůl, pepř a nechám probublávat, abych zredukoval konzistenci. Po chvíli tyčovým mixérem rozmixuji do hladka a znovu provařím. jakmile stáhnu zredukovanou omáčku z plamene, hodím do ní ješte menší kostku másla, aby mi udělalo v omáčce lepší a jemnější konzistenci.
No a můžeme nakrásně servírovat. Dobrou chuť.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.