Grilovaná kachní prsa se salátem z manga, avokáda, rukoly, rozinek a koriandru
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Tento recept mě obzvlášť baví. Šťavnaté grilované prso a luxusní salát plný pestrých chutí a čerstvosti stojí za to vyzkoušet.
Ingredience:
- kachní prsa
- římský kmín
- mango
- avokádo
- rukola
- rozinky
- koriandr
- citron
- třtinový cukr
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup:
Kachní prsa opláchneme a ubrouskem osušíme. Nařízneme kůži několika podélnými řezy a dukladně osolíme a opepříme. Lehce posypeme římským kmínem. Takto připravené maso položíme kůží dolů na gril (popřípadě na pánev) a grilujeme, dokud kůže nebude zlatavá a křupavá. Poté dáme dopéct na vyše položený rošt grilu, nebo mimo hlavní žár pod uzavřeným poklopem asi 15 minut.
Mezi tím máme čas vytunit si náš luxusní salát. Jak je známo, ke kachnímu masu patří sladkokyselá chuť. Proto si připravíme salát, který se k našemu kachnímu masu skvěle hodí svou sladkostí, kyselostí ale i jemnou hořkostí.
Do mísy si dáme nakrájené mango s avokádem, rukolu a přisypeme rozinky (můžou být i sušené brusinky nebo švestky). Dále přidáme poctivou hrst nasekaného koriandru a vše spolu lehce promícháme. Na zálivku si do misky připravíme olivový olej, přidáme citronovou šťávu, citronovou kůru a trochu cukru. Promícháme a necháme stranou. Těsně před podáváním zálivku důkladně promícháme se salátem a zbývá už jen popřát dobrou chuť.
Tip: Tento salát je skvělý i jako hlavní bezmasý chod nebo lehká letní svačinka.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.