Grilovaná kachní prsa se salátem z manga, avokáda, rukoly, rozinek a koriandru


alarm
Čas přípravy:
- min
task_alt
Náročnost:
Neuvedeno
person_outline
Počet porcí:
Neuvedeno

Popis

Tento recept mě obzvlášť baví. Šťavnaté grilované prso a luxusní salát plný pestrých chutí a čerstvosti stojí za to vyzkoušet.

Ingredience:

  • kachní prsa
  • římský kmín
  • mango
  • avokádo
  • rukola
  • rozinky
  • koriandr
  • citron
  • třtinový cukr
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Postup:

Kachní prsa opláchneme a ubrouskem osušíme. Nařízneme kůži několika podélnými řezy a dukladně osolíme a opepříme. Lehce posypeme římským kmínem. Takto připravené maso položíme kůží dolů na gril (popřípadě na pánev) a grilujeme, dokud kůže nebude zlatavá a křupavá. Poté dáme dopéct na vyše položený rošt grilu, nebo mimo hlavní žár pod uzavřeným poklopem asi 15 minut.

Mezi tím máme čas vytunit si náš luxusní salát. Jak je známo, ke kachnímu masu patří sladkokyselá chuť. Proto si připravíme salát, který se k našemu kachnímu masu skvěle hodí svou sladkostí, kyselostí ale i jemnou hořkostí. 
Do mísy si dáme nakrájené mango s avokádem, rukolu a přisypeme rozinky (můžou být i sušené brusinky nebo švestky). Dále přidáme poctivou hrst nasekaného koriandru a vše spolu lehce promícháme. Na zálivku si do misky připravíme olivový olej, přidáme citronovou šťávu, citronovou kůru a trochu cukru. Promícháme a necháme stranou. Těsně před podáváním zálivku důkladně promícháme se salátem a zbývá už jen popřát dobrou chuť.

Tip: Tento salát je skvělý i jako hlavní bezmasý chod nebo lehká letní svačinka.

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

porce

Ingredience

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...