Grenaille s cuketovým zelím, mrkví, špekem a jarní cibulkou
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Jak bylo řečeno, někdy nezáleží na tom, jak jídlo vypadá, ale pořád je důležitější, jak chutná. Tento recept je opravdu snadný, hrozně moc domácí a velmi dostupný. Každý má nějakou tetu nebo strýčka, který mu donese domácí cuketu, soused zase brambory, nebo kus špeku a velmi mnoho lidí pěstuje mrkev nebo cibuli. Ti ostatní si to mohou nakoupit v obchodě. :D
Ingredience
- cuketa
- brambory
- mrkev
- cibule
- jarní cibulka
- kousek špeku nebo slaniny
- kmín
- bobkový list
- nové koření
- listová petržel
- hladká mouka
- ocet
- cukr krystal
- sádlo/olej
- sůl
- pepř
Začneme zásmažkou, protože ta, se bude dělat u cuketového zelí nejdéle (pozor, u běžného zelí je to naopak). V pánvi rozehřejeme sádlo, nebo olej a začneme na něm restovat cibulku se špekem. Pěkně pozvolna až do zlatova. Mezitím si nastrouháme cuketu a mrkev, podlejeme trochou vody a dusíme do změknutí. Nesmíme zapomenout přidat nové koření, kmín, sůl, pepř a bobkový list. Všechno se nám krásně pomalu vaří a restuje, tak zbývá jen uvařit brambory ve slupce.
Začneme vše dokončovat. Cibule nám hezky zezlátla, tak k ní přisypeme trochu mouky a mícháme, dokud se nám nevytvoří jížka, tu důkladně zarestujeme a stáhneme z ohně. K cuketě a mrkvi přidáme lžíci octa a dvě lžíce cukru. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Nyní smícháme zelí s jížkou a chvilinku provaříme, aby se nám komponenty hezky spojily a zahustily. Na závěr nasekáme trochu petržele a vmícháme ji do zelí. Oloupeme uvařené brambory, posypeme jarní cibulkou, osolíme a můžeme se do toho pěkně s chutí pustit.
Dobrou chuť.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.