Filet z candáta, karotkové pyré, pečené granille, medvědí česnek
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Jaro je tu a přineslo nám mnoho klasických surovin. Typickou z nich je medvědí česnek. V tomto receptu jsem na něj myslel a použil pesto z něj, které vyrábí můj kamarád pod sympatickým projektem ,,Chutney s láskou,,.
Ingredience:
- filet z candáta
- mrkev
- baby karotka
- grenaille
- cuketa
- baby špenát
- pesto z medvědího česneku
- listová petržel
- jarní cibulka
- máslo
- mléko
- tymián
- kmín
- limeta
- olivový olej
- sůl
- pepř
Začneme vždycky tím, co trvá nejdéle. V tomto případě je to příloha. Postup je cca na 4 porce. Nachystáme si hrnec s osolenou vodou a dáme vařit. Grenaille jsou malé brambůrky, takže si připravíme takových 6, z čehož 2 oloupeme a 4 necháme ve slupce. Dále očistíme cca 6 středně velkých mrkví. Mrkev a brambory bez slupky nakrájíme na menší kousky, brambory ve slupce necháme v celku. Vše dáme do hrnce s vroucí vodou. Asi po 5ti minutách vytáhneme brambory ve slupce a nakrájíme na tlustší kolečka. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a tymián a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi 25 minut.
Filet z candáta opláchneme a osušíme. Na 4 porce předpokládám filety ze dvou ryb. Nakrojíme jemně kůži, osolíme, opepříme, přidáme trochu tymiánu a dáme péct na pánev kůží dolů. Kdo se bojí, že rybu na kůži spálí, může použít pečící papír, je to šetrnější. Takhle opékáme asi 15 minut pouze z jedné strany. Ryba nám krásně dojde a kůže bude mít zlatavou barvu. Jakmile vidíme, že je ryba hotová, ztáhneme plamen a položíme na ni ještě plátek másla.
Mezitím, se nám uvařily brambory a mrkev. Zcedíme a přilejeme teplé mléko, přidáme kostku másla, osolíme, opepříme a ručním mixérem vyšleháme pyré do hladka.
Opečené brambory vyjmeme z trouby a ve větší misce pořádně promícháme s pestem z medvědího česneku smíchaným s nasekanou petrželí.
Jako ozdobu jsem tentokrát zvolil grilované plátky cukety, blanšírované baby karotky a baby špenát s restovanou jarní cibulkou.
Dobrou chuť.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.