08. 06. 2018 Gastro Brno
S láskou v kuchyni si pro Vás připravili svůj recept na domácí pizzu. Je to jednoduché, chutné a hlavně domací.
Ingredience na dvě:
- 250 g hladké mouky
- 1,5 lžičky soli
- půlka čerstvého droždí (20g)
- 100 ml perlivé vody
- 1 lžička cukru krupice
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
Na pracovní plochu si prosejeme mouku a přidáme sůl. Uděláme si důlek a do něj nalijeme trochu vody, rozdrolíme droždí a zasypeme cukrem. Vidličkou začneme rozmíchávat a postupně přidáváme mouku. Přilijeme zbytek vody a olivový olej a vše hněteme několik minut, dokud nám nevznikne krásné těsto. Zabalíme jej do potravinářské folie (nebo dáme pod utěrku) a dáme kynout (nejlépe do tepla) na 30 minut až hodinu.
Těsto si rozdělíme na dvě části, rozválíme a uděláme si pizzu dle chuti. My máme nejraději s domácí rajčatovou omáčkou, mozzarellou a čerstvou bazalkou.
Recept na rajčatovou omáčku, kterou můžete použít jak na pizzu, tak těstoviny, najdete zde.
Fotogalerie



Dalibor blábolí o fících

Světový den vegetariánství

Mezinárodní den kávy

Dny českého piva 2019

Na kus řeči s Markétou Hrubešovou

Gastro škola: Pepř - král ve světě koření

GIN HUB CHALLENGE 2019

Dalibor blábolí o ostružinách
