08. 08. 2018 Gastro Brno
Tak a teď už zbývá jen předat recept na tu zmiňovanou chřestovou polévku. No a pokud nebudete mít chřest… nehrajte si na Babicu a běžte si jej koupit, ta polévka za to stojí, je skvělááááá :))))
Ingredience:
- 500g zeleného chřestu
- 2 středně velké brambory
- 2 šalotky
- 1 větší stroužek česneku
- olivový olej
- sůl a pepř
- 1l kuřecího vývaru
- 2 hrstě kopru
- 100ml smetany
- 100g ricotty
- muškátový oříšek
Postup:
Chřest zbavíme dřevnatých konců, dáme do hrnce s vodou a vaříme 3 minuty. Uvařený chřest přendáme do studené vody, aby nám nezhnědl a zachovali jsme krásnou zelenkavou barvičku. Nezapomeňte si pár hlaviček chřestu schovat na ozdobení polévky. Do té vody, kde jsme vařili chřest, dáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí. Mezitím si ve větším hrnci na olivovém oleji osmahneme šalotku a česnek, přidáme usušený chřest, sůl, pepř, chvíli restujeme, přidáme uvařené, zceděné, brambory, zalijeme vývarem a vaříme cca 5 minut. Zhruba po 4 minutách přidejte kopr, nedávejte jej tam hned, chceme, aby si zachoval svou vůni a aroma . Polévku rozmixujeme do hladka, přidejte smetanu, ricottu a muškátový oříšek a ještě pořádně rozmixujte.
Dokončení:
Každou porci ozdobte hlavičkami chřestu, koprem, sezamovými semínky a kapkou olivového oleje . A nyní je ten perfektní čas předvést, jací výborní kuchtíci jste . Přeji vám krásnou dobrou chuť.
Fotogalerie


Ladybaker: Recept na dortík z křehkého těsta

Verrinka s lesním ovocem

Chřestový krém s koprem
