Chřestový krém s koprem
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Ingredience:
- 500g zeleného chřestu
- 2 středně velké brambory
- 2 šalotky
- 1 větší stroužek česneku
- olivový olej
- sůl a pepř
- 1l kuřecího vývaru
- 2 hrstě kopru
- 100ml smetany
- 100g ricotty
- muškátový oříšek
Postup:
Chřest zbavíme dřevnatých konců, dáme do hrnce s vodou a vaříme 3 minuty. Uvařený chřest přendáme do studené vody, aby nám nezhnědl a zachovali jsme krásnou zelenkavou barvičku. Nezapomeňte si pár hlaviček chřestu schovat na ozdobení polévky. Do té vody, kde jsme vařili chřest, dáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí. Mezitím si ve větším hrnci na olivovém oleji osmahneme šalotku a česnek, přidáme usušený chřest, sůl, pepř, chvíli restujeme, přidáme uvařené, zceděné, brambory, zalijeme vývarem a vaříme cca 5 minut. Zhruba po 4 minutách přidejte kopr, nedávejte jej tam hned, chceme, aby si zachoval svou vůni a aroma . Polévku rozmixujeme do hladka, přidejte smetanu, ricottu a muškátový oříšek a ještě pořádně rozmixujte.
Dokončení:
Každou porci ozdobte hlavičkami chřestu, koprem, sezamovými semínky a kapkou olivového oleje . A nyní je ten perfektní čas předvést, jací výborní kuchtíci jste . Přeji vám krásnou dobrou chuť.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie
Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.