Ochutnávková pivnice


Adresa:
Lidická 1860/10 Brno 602 00
Mobil:
Kategorie:
Lokalita:
  • todayTime Otevírací doba Dnes do 00:00
zobrazit celý týden

Popis

Název "Ochutnávková pivnice" přesně vystihuje náš záměr nabídnout hostům možnost vychutnat si kvalitně ošetřený a výborně načepovaný český ležák a zároveň mít příležitost ochutnat rozličné pivní styly. Proto jsou veškeré prostory pivnice nekuřácké. Na jedné pípě je stále k dispozici filtrovaný Primátor Hron 12° z Náchoda. Na dalších můžete ochutnat šest různých piv z českých minipivovarů, menších průmyslových pivovarů a také piva ze zahraničí. Osmá piva je vyhrazena pouze pro piva ze zahraničních pivovarů. Navíc občas nabízíme piva ze samospádových soudků především z bavorských pivovarů.

Sudy s pivem jsou umístěny v chlazeném sklepě, kde je maximální teplota 8 °C. Piva putují k pípě dochlazovaným pivním vedením (pythonem) a jsou ještě dochlazována přímo pod pípou a také ve výčepním stojanu. Klasické ležáky a např. Weizienbiery jsou chlazeny na teplotu cca 6 °C, piva vyžadující vyšší servírovací teplotu na 8 °C až 10 °C.

Pro každý styl piva máme připravený vhodný typ sklenice. Ležáky čepujeme klasicky na hladinku s krásnou krémovou pěnou tak, aby si co nejlépe uchovaly svou kvalitu a pitelnost. V dvou chladničkách pro Vás máme připravená zajímavá lahvová piva, která můžete buď ochutnat přímo na místě, nebo si je odnést domů. Navíc máme nyní i třetí, velkou speciální lednici, ve které najdete výhradně spontálně kvašená piva typu Lambik.

Radek "Cipis" Ceyp

Pracoval dlouhá léta ve známé a dnes již neexistující hospodě U Hloušků. Poté se přesunul do klubu Netopýr, kde v roce 2004 začal jako jeden z prvních v České republice nabízet hostům ochutnávky piv z různých, převážně českých pivovarů. Později se přidaly i piva ze zahraničí. Za dobu jeho působení se na třetí pípě protočilo téměř 650 ochutnávek z více než 150 pivovarů.

Lukáš "Elf" Provazník

Původně student filosofie a filmové vědy se řízenou shodou okolností dostal nejenom k dobrému pivu, ale v roce 2010 i k práci ve vyhlášené pivnici Na Božence, kde okamžitě rozjel pravidelné ochutnávky. Dálkově studoval SPŠPT v Podskalské, obor Technologie potravin - kvasná technologie.

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Přidat hodnocení

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

Načítám hodnocení, čekejte prosím ...

Otevírací doba

Typ podniku

  • Pivnice

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...