Vepřová panenka pečená ve slanině, hříbkové rizoto s liškami a tymiánem
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Tento recept je jeden z mých nejoblíbenějších. Vařím ho doma, máme ho velmi rádi, ale také jsem ho mohl připravovat pro lidi v restauracích, kde jsem působil.
Ingredience na panenku:
- vepřová panenka
- slanina
- tymián
- olej
- sůl
- pepř
Ingredience na rizoto:
- rýže Arborio
- bílé víno
- cibule
- hříbky, lišky
- olivový olej
- máslo
- sůl
- pepř
- petrželka
- masový nebo zeleninový vývar
Postup:
Nejprve si očistíme maso, osolíme, opepříme a v oleji s tymiánem necháme marinovat aspoň hodinu v lednici. Poté maso orestujeme ze všech stran a obalíme do slaniny. Rozpálíme troubu cca na 180°.
Odsypeme si rýži do hrníčku. Většinou je ideální množství jeden větší hrnek pro 3-4 jedlíky, kteří se nepřejídají. Rozpálíme na pánvi olivový olej a asi půl minuty rýži restujeme. Poté zalijeme vínem, počkáme až se alkohol odpaří a postupně podléváme vývarem dokud nám rýže nezměkne. U rýže na rizoto platí to samé jako u těstovin. měla by být al dente, ne rozvařená. Osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.
Vedle v pánvi, na výpeku z veprového masa necháme zesklovatět cibulku a spolu s ní orestujeme houby se solí, pepřem a tymiánem. Jakmile dostanou zlatavou barvu vmícháme do rizota a ztáhneme z plamene. Pro zjemnění necháme ve směsi rozpustit trochu másla.
Po dobu kdy připravujeme houby a rizoto necháme panenku dopéct v předehřáté troubě asi 15 minut. Máme hotovo a můžeme servírovat.
Dobrou chuť.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.