Vepřová panenka pečená ve slanině, hříbkové rizoto s liškami a tymiánem


alarm
Čas přípravy:
- min
task_alt
Náročnost:
Neuvedeno
person_outline
Počet porcí:
Neuvedeno

Popis

Tento recept je jeden z mých nejoblíbenějších. Vařím ho doma, máme ho velmi rádi, ale také jsem ho mohl připravovat pro lidi v restauracích, kde jsem působil.

Ingredience na panenku:

  • vepřová panenka
  • slanina
  • tymián
  • olej
  • sůl
  • pepř

Ingredience na rizoto:

  • rýže Arborio
  • bílé víno
  • cibule
  • hříbky, lišky
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • masový nebo zeleninový vývar
Postup:

Nejprve si očistíme maso, osolíme, opepříme a v oleji s tymiánem necháme marinovat aspoň hodinu v lednici. Poté maso orestujeme ze všech stran a obalíme do slaniny. Rozpálíme troubu cca na 180°.

Odsypeme si rýži do hrníčku. Většinou je ideální množství jeden větší hrnek pro 3-4 jedlíky, kteří se nepřejídají. Rozpálíme na pánvi olivový olej a asi půl minuty rýži restujeme. Poté zalijeme vínem, počkáme až se alkohol odpaří a postupně podléváme vývarem dokud nám rýže nezměkne. U rýže na rizoto platí to samé jako u těstovin. měla by být al dente, ne rozvařená. Osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.

Vedle v pánvi, na výpeku z veprového masa necháme zesklovatět cibulku a spolu s ní orestujeme houby se solí, pepřem a tymiánem. Jakmile dostanou zlatavou barvu vmícháme do rizota a ztáhneme z plamene. Pro zjemnění necháme ve směsi rozpustit trochu másla.

Po dobu kdy připravujeme houby a rizoto necháme panenku dopéct v předehřáté troubě asi 15 minut. Máme hotovo a můžeme servírovat.

Dobrou chuť.

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

porce

Ingredience

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...