Roláda s vaječnou fáší a slaninou, ragú z hlívy ustřičné a bramboráčky
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Tento recept po mě chtěla udělat přítelkyně, neboť ho viděla v jednom časopise. Tak jsem sbalil tašku a šel nakoupit.
Ingredience roláda:
- krútí maso
- slanina
- vejce
- cibule
- petržel listová
- máslo
- sůl
- pepř
- olej
Ingredience ragú z hlívy:
- hlíva ústřičná
- cibule
- bílé víno
- kmín
- tymián
- rozmarýn
- smetana 31%
- drůbeží vývar
- sůl
- pepř
- máslo
Ingredience bramborák:
- brambory
- hladká mouka
- vejce
- majoránka
- česnek
- pepř
- olej
Postup:
Krůtí prsa rozřízneme a naklepeme tak, aby se nám dobře zabalila. Osolíme, opepříme a naskládáme plátky slaniny.
Mezitím si vyrobíme vaječnou fáš, coz není v podstatě nic jiného než míchaná vajíčka na másle a cibulce s velkou hrstí nasekané petržele. Tuto vaječnou směs rozetřeme na rozprostřenou slaninu a vše zabalíme do rolády, kterou svážeme provázkem. Dáme do trouby péct tak 35 minut asi na 180°. Já většinou ještě roládu restuji na pánvi, aby chytla krásnou barvu.
Na pánvi orestujeme cibulku a jakmile nám zesklovatí, přidáme na kousky nakrájenou hlívu. Osolíme, opepříme a přidáme kmín, tymián a rozmarýn. Po chvíli restování, až nám hlíva chytne barvu, zalijeme dobrým bílým vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Potom už jen zalejeme smetanou a počkáme, až nám ragú krásně zhoustne.
Brambory nastrouháme na jemno, přidáme vejce, pořádně majoránky, sůl, pepř a hooodně česneku. Důkladně promícháme a postupně přisypeme mouku, pro získání hustší konzistence. Bezlepkáři nemusí. Bramboráky se povedou bez mouky také a nebudou tak syté. Pak už jen smažíme dozlatova na pánvi.
Dobrou chuť.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.