Král salátů - Caesar


alarm
Čas přípravy:
- min
task_alt
Náročnost:
Neuvedeno
person_outline
Počet porcí:
Neuvedeno

Popis

Zálivka: Do větší mísy nalijeme (extra) panenský olivový olej a přidáme vyklepnuté žloutky z vajec (lze použít i majonézu, ale chuť není tak přesvědčivá). Za stálého míchání přidávejte postupně trochu estragonového nebo balsamikového octa (případně worcesterovou omáčku), špetku soli, pepře a jednu ze základních ingrediencí – Dijonskou hořčici. Směs šleháme tak dlouho, dokud svou hladkou konzistencí nepřipomíná majonézu. Teprve poté přidáváme nasekaný česnek a ančovičky (česky sardelky). Na závěr lze hotový dresink ještě dochutit pepřem nebo solí.

Salát: Používáme výhradně římský salát (pro jeho křupavost), který důkladně omyjeme, seřízneme konce řapíku a krájíme napříč do proužků. Takto připravený a nakrájený salát začneme míchat se zálivkou tak, aby se zálivka dostala na všechny kousky salátu. Poté posypeme hoblinkami parmazánu a znovu zamícháme. Teprve až při servírování na talíře posypeme každý talíř zvlášť krutony. Ty by jinak navlhly a ztratily tak jsou křupavou chuť.

Tipy pro přípravu:  

  1. Parmazánové hoblinky nastrouháte škrabkou na brambory.
  2. Krutonky by měly být z bílého pečiva, nejlépe den starého.
  3. Zálivku smíchejte se salátem až těsně před podáváním.

Dobrou chuť přeje tým Gastro Zlín

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

porce

Ingredience

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...