Grilovaný Candát se salátem z rajčat a melounů s bazalkovým pestem
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Experimentování byla vždycky moje oblíbená disciplína. A tak jsem si jen tak řekl, proč opět nezkombinovat ovoce se zeleninou. Svěžest, čerstvost, sladkost, ale i kyselost, prostě vše na jednom talíři.
Ingredience:
- filet z Candáta
- limeta
- máslo
- dva druhy rajčat (klindě víc)
- dva druhy melounu (vodní a žlutý)
- bazalkové pesto
- česnek
- tymián
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
Rozpálíme gril, filet z Candáta osušíme ubrouskem a kůži lehce nařežeme, osolíme a opepříme. Já na ryby vždycky používám grilovací tácky, aby se mi kůže zepřipekla k roštu. Na tácek dáme trochu oleje a máslo, na kterém orestujeme česnek s tymiánem. Poté vložíme rybu na olej, který chytá ochuť másla, česneku a tymiánu, aby tak doladil vůni a chuť. Pozvolna grilujeme poze z jedné strany, dokud se nám ryba celá nezatáhne. Na závěr zakápneme trochou šťávy z limety.
Mezi tím, než se nám ryba dodělá si připravíme salát. Nic jednoduššího a rychlejšího není. Nakrajíme na větší kousky melouny a rajčata, a důkladně promícháme s bazalkovým pestem. Někdo pesto koupí, někdo si jej vyrobí, vlastně na tom nic není. Pořádnou hrst bazalky rozmixujeme s olivovým olejem, solí, pepřem, trochou česneku a parmazánu a správně patří i piniové nebo vlašské oříšky, ale nejsou úplně nutné.
Dobrou chuť!
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.