Grenaille s cuketovým zelím, mrkví, špekem a jarní cibulkou


alarm
Čas přípravy:
- min
task_alt
Náročnost:
Neuvedeno
person_outline
Počet porcí:
Neuvedeno

Popis

Jak bylo řečeno, někdy nezáleží na tom, jak jídlo vypadá, ale pořád je důležitější, jak chutná. Tento recept je opravdu snadný, hrozně moc domácí a velmi dostupný. Každý má nějakou tetu nebo strýčka, který mu donese domácí cuketu, soused zase brambory, nebo kus špeku a velmi mnoho lidí pěstuje mrkev nebo cibuli. Ti ostatní si to mohou nakoupit v obchodě. :D

Ingredience

  • cuketa
  • brambory
  • mrkev
  • cibule
  • jarní cibulka
  • kousek špeku nebo slaniny
  • kmín
  • bobkový list
  • nové koření
  • listová petržel
  • hladká mouka
  • ocet
  • cukr krystal
  • sádlo/olej
  • sůl
  • pepř

Začneme zásmažkou, protože ta, se bude dělat u cuketového zelí nejdéle (pozor, u běžného zelí je to naopak). V pánvi rozehřejeme sádlo, nebo olej a začneme na něm restovat cibulku se špekem. Pěkně pozvolna až do zlatova. Mezitím si nastrouháme cuketu a mrkev, podlejeme trochou vody a dusíme do změknutí. Nesmíme zapomenout přidat nové koření, kmín, sůl, pepř a bobkový list. Všechno se nám krásně pomalu vaří a restuje, tak zbývá jen uvařit brambory ve slupce.

Začneme vše dokončovat. Cibule nám hezky zezlátla, tak k ní přisypeme trochu mouky a mícháme, dokud se nám nevytvoří jížka, tu důkladně zarestujeme a stáhneme z ohně. K cuketě a mrkvi přidáme lžíci octa a dvě lžíce cukru. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Nyní smícháme zelí s jížkou a chvilinku provaříme, aby se nám komponenty hezky spojily a zahustily. Na závěr nasekáme trochu petržele a vmícháme ji do zelí. Oloupeme uvařené brambory, posypeme jarní cibulkou, osolíme a můžeme se do toho pěkně s chutí pustit.

Dobrou chuť.

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

porce

Ingredience

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...