Asie po česku aneb patří do kung pao buráky?
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Tady mě asi budou některé ženy proklínat, ale když ono to vaření prostě nejsou normy...
Ingredience:
Kuřecí maso, ideálně stehení (když nemáš stehení, dej tam prsní)
Rýže (množství podle počtu osob, já používám jasmínovou)
Cibule, jarní cibulka, červená a žlutá paprika, trocha kořenové zeleniny (mrkev, petržel nakrájené na proužky), houby shiitake, bambusové výhonky, trocha zázvoru, sojová omáčka, sezomová semínka, solamyl, olej, drůbeží vývar, sůl a pepř
PS: Když se budete bát, že z toho něco nebudou v obchodě mít, nebo že něco zapomenete, prodávají se v supermarketu takové ty čínské směsi. :P
Postup:
Maso si naložíme aspoň pár hodin dopředu do sojové omáčky se solí a pepřem. Posléze orestujeme na oleji cibulku do zlatova, přidáme zázvor a po chvíli zarestujeme imaso.
Dále přidáme zeleninu a houby a zalijeme sojovou omáčkou a trochou drůbežího vývaru. Dusíme asi tak dlouho, než stihneme vypít sklenku vína kultivovaným způspbem a nakonec přidáme jarní cibulku, aby zůstala křupavá.
Pro docílení takové té super slizké konzistence si ve vlažné vodě rozmícháme polévkovou lžíci solamylu, vmícháme do směsy a krátce povaříme. Jakmile bude konzistence to pravé ořechové, můžeme servírovat.
Na závěr posypeme sezamovými semínky a dozdobíme koriandrem (ten jsem zapomněl koupit).
Jo a jestli patří do spráávného Kung pao buráky? To fakt nevím :D
Dobrou chuť.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.