Zlatý pro zámeckou paní
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Po večerech jsem začala modelovat kytky. Jasnou konkrétní představu jsem ale fakt neměla až do poslední chvíle.
Korpus jsem upekla oblíbený bublaninový (recept najdete u čokoládového pánského dortu). Pekla jsem opět ve dvou stejných hrncích. Dort měl na výšku asi 16 cm, v průměru 18 cm. Naplněný máslovo-bílkovým krémem (recept najdete v článku Blesk McQueen) ze třech dávek (tedy 12 bílků).
Třetinu krému jsem nechala bílou, třetinu obarvila na růžovo a poslední třetina byla v barvě bordó. To vše jsem doplnila spoustou čerstvých borůvek z farmy.
Modelování ozdob a samotné zdobení je často časově o dost náročnější, než celá příprava dortu. Na ozdoby používám nejčastěji hmotu Smartflex Flower. Chce to trpělivost, pečlivost, zkoušet a nevzdávat se, když to zrovna nejde.
Přišel den D. Převoz. Krizové místo u každého dortu. Pokud je to možné, vždy raději doručím na místo určení. Samozřejmě ne sama, s manželem. Je moje pravá ruka a činnosti typu míchej, přines, podej, podrž, odnes, zcela ovládá. Co já bych si bez počala, to nevím :-).
Zámecká paní byla nadšená. „Mana nebeská!“ Tím je řečeno vše, co říkáte?
PS: Zbytek krému jsem použila na pár minidortíčků.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie






Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.