Verrinka s lesním ovocem
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Ingredience:
Krém z bílé čokolády:
- 3g plátkové želatiny
- 237g plnotučného mléka
- 237g smetany, 33 % tuku
- 100g žloutků
- 45g třtinového cukru
- ¼ vanilkového lusku
- 250g bílé čokolády
Borůvkové želé:
- 5g plátkové želatiny
- 200g borůvkového pyré
- 120g karamelu
Malinovo-borůvkový krém:
- 5g plátkové želatiny
- 200g malinového pyré
- 200g borůvkového pyré
- 2 celá vejce
- 3 žloutky
- 45g třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 50g bílé čokolády
Jahodová ganáž:
- 75g smetany, 33%
- 30g kukuřičného sirupu
- ½ vanilkového lusku, semínka
- 125g bílé čokolády
- 120g jahodové pyré
- 200g smetany, 33%
Postup:
Nejdříve si připravíme jahodovou ganáž. V menším hrnci zahřejeme 75g smetany, kukuřičný sirup, semínka z vanilkového lusku. Jakmile směs začne vřít, odstavíme z tepla a vložíme roztopenou čokoládu a promícháme tyčovým mixérem. Jakmile je ganáž hotová, přidáme jahodové pyré a 200g smetany a znovu promícháme tyčovým mixérem. Dáme chladit alespoň na 12 hodin do lednice. Před podávání krém vyšleháme do tuha.
Nyní přišel čas na krém z bílé čokolády. Plátky želatiny namočte ve studené vodě, dokud nezměknou, vymačkejte vodu a dejte bokem. Ve středním hrnci přiveďte k varu mléko se smetanou. Ve skleněné míse vyšlehejte spolu vaječné žloutky, cukr a semínka z vanilkového lusku do tuhého bílého krému. Pomalu, za stálého míchání lijte krém do horké mléčné směsi, zahřejte na 82 oC a přidejte želatinu. Nakonec přidejte rozpuštěnou bílou čokoládu a pořádně promíchejte. Nechejte vychladit v pokojové teplotě. Do každé skleněné mističky naplňte krém do 1/3 jejího objemu, dejte do lednice, dokud krém neztuhne.
Dále si připravíme borůvkové želé. Plátky želatiny namočte ve studené vodě, dokud nezměknou, vymačkejte vodu a dejte bokem. V menším hrnci přiveďte k varu borůvkové pyré a karamelovou omáčku, přidejte želatinu a pořádně promíchejte. Nechejte vychladit v pokojové teplotě. Přelijte přes krém z bílé čokolády a dejte opět vychladit, dokud želé neztuhne.
Nakonec si připravíme malinovo-borůvkový krém. Plátky želatiny namočte ve studené vodě, dokud nezměknou, vymačkejte vodu a dejte bokem. Ve středním hrnci smíchejte malinové a borůvkové pyré a přiveďte k varu. Ve skleněné míse vyšlehejte žloutky, vejce, cukr a vanilkový extrakt do tuhého bílého krému. Mísu postavte nad vodní lázeň a míchejte metličkou. Až je krém hustý a drží na metličce, postupně přidávejte horké pyré a nakonec přidejte do horké směsi želatinu. Pořádně promíchejte a přidejte bílou čokoládu. Prošlehejte tyčovým mixérem, nechejte vychladit v pokojové teplotě a nalijte na borůvkové želé. Nechejte vychladit, dokud krém neztuhne.
Dokončení:
Před podáváním ozdobte mističky čerstvým ovocem a vyšlehanou jahodovou ganáží.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie



Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.