Letní svatební s adrenalinem
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
3 samostatná patra, každý korpus 2x promazaný, v každém patře borůvky. Plno borůvek! Bílé čokoládové tyčinky z belgické čokolády, stuha v barvě svatby, nahoře živé květy jako v kytici nevěsty.
Co je na tom? Vždyť je to tak jednoduché! To všechno jsem ale vezla, jak s oblibou říkám, "rozložené na prvočísla" ze Zlína do Roztok u Prahy. 3 krabice s korpusy, 3 krabice s krémem, 3 krabice s borůvkami, čokoládou, stojan, další krabice s pomůckami na dokončení dortu.
V červenci. Po D1. V pátek.
V sobotu měla být svatba. Dodnes nechápu, kde jsem vzala tu odvahu. V pátek večer v hotelové restauraci na jídelním stole jsme s manželem ten dort dali dohromady. Promazávali, skládali a doufali, že bude tak dobrý a krásný, jak jsme si představovali.
Na všechny se dostalo, byl vynikající a byl hned pryč. Tušíte, jak se mi ulevilo? Zbytek léta jsem pak dělala jen ovocné dorty s čokoládovými tyčinkami, ozdobené živými květy. A naši mladí letos v červenci oslavili 1. výročí!
Máslový krém stracciatella - základní dávka:
- 375 ml mléka
- 1,5 polévkové lžíce gustinu
- 1,5 polévkové lžíce hladké mouky
- 2 vanilkové cukry
- 60 g krupicového cukru
- 375 g másla
- 100 g čokolády
Postup:
Z mléka, gustinu, mouky a cukru uvaříme sladkou kaši. Mouku s gustinem je lépe předem rozmíchat v trošce mléka a nalít do zbylého horkého mléka. Kaši necháme schládnout, postupně pak zašleháme do 375 g másla. Nakonec opatrně zamíchám nastrouhanou čokoládu.
Tento krém je jeden z mých nejoblíbenějších, není moc sladký a je vhodný především pod potahové hmoty.
Pokud budete zkoušet, držím palce a dobrou chuť!
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie





Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.