Kefírová bábovka

 26. 10. 2018  Gastro Brno

Stará známá česká bábovka, všichni ji známe, většina z nás jí i peče, tak jsem si říkala, že jí upeču taky. ? Tentokrát jsem jí zkoušela z kefíru neboli kyšky, a tady je výsledek. ? Je pravdou, že tedy neni až tak moc sladká jako klasická bábovka a dala jsem tam více kakaa, ale mě chutná ?? Takže kdo by chtěl vyzkoušet taky tak přidávám recept?


Ingredience:

  • 150g mouky (já použila rýžovou)
  • 50g mletých mandlí
  • 200g kyšky nebo kefíru
  • 20g prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 40g sladidla (já dala agávový sirup)
  • 15g kakaa (klidně dejte méně)

 

Postup:
Všechno kromě kakaa jsem smíchala dohromady, pro sladší bábovku klidně dejte víc sladidla. Do těsta jsem nakrájela ještě kousky čokolády a oříšků a poté do vymazané formy jsem nalila půl těsta, do druhé půlky přimíchala kakao, nalila na světlou část a trošku ve formě promíchala. Pekla jsem na 180°C 20 minut. Poté jsem polila rozpuštěnou 90% čokolády a posypala oříšky. ??


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie