Ladybaker: Recept na dortík z křehkého těsta
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Popis
Těsto:
- 240g hladké mouky
- 120g másla
- 85g moučkového cukru
- 35g oříškové mouky
- 1 vejce
- Špetka soli, skořice
Krém z hořké čokolády a Grand Marnier:
- 200g smetany 33% tuku
- 90g hořké čokolády (67 % kakaa)
- 30g mléčné čokolády (33% kakaa)
- Šťáva z citronu, skořice, 2cl Grand Marnier
Karamelový krém:
- 150g smetany 33 % tuku
- 90g karamelové čokolády (Valhrona Dulcey)
Postup:
Nejdříve si připravíme těsto. Máslo a cukr utřeme, přidáme mouky, vejce, sůl a koření. Hněteme prsty, dokud nevznikne celistvé těsto. Těsto vyválíme zhruba na 5mm tloušťky a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme v troubě předehřáté na 165 oC cca 12 minut, podle tloušťky a velikosti.
Dále si připravíme všechny krémy.
Krém z hořké čokolády: zavaříme smetanu, přidáme čokoládu, až se rozpustí, vmícháme ostatní ingredience a dáme chladit.
Karamelový krém: postupujeme stejně, jako u krému z hořké čokolády.
Krém Chantilly: smetanu vyšleháme do polotuha, přidáme prosátý cukr, vanilkový extrakt a zašleháme.
Karamelovým krémem potřeme spodní patro sušenky, na to nastříkáme krém z hořké čokolády pomocí cukrářských sáčků. Zdobíme následovně: malina, krém, malina, krém, malina, krém… a navrch postavíme druhé patro sušenky, jehož vnitřek jsme mohli vykrojit (ještě v syrovém stavu).
A máme hotovo! Přeji dobrou chuť :)
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Ingredience
Fotogalerie



Facebook Gastro Zlín
-
Kavárna Era
Zemědělská 30 Brno, 61300
-
Vietnamská restaurace HOA MAI
10, Bayerova 580, Brno, 60200
-
Sea Food Alex
Vídeňská 33 Brno,
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.