Špagety pomodoro s bazalkou, mozzarellou a černými olivami


alarm
Čas přípravy:
- min
task_alt
Náročnost:
Neuvedeno
person_outline
Počet porcí:
Neuvedeno

Popis

Přestože si každý neodmyslitelně představuje k letní pohodičce kus pořádného masa z grilu a dobře vychlazené pivko, nesmíme zapomínat také na tradiční letní vůně a chutě, jako jsou například olivový olej, čerstvé bylinky a spoustu sezóních surovin. K těm nejtradičtějším patří bezesporu špagety v italské trikoloře, třeba se slzou dobrého bílého vína.

Ingredience:

  • špagety
  • cherry rajčata
  • černé olivy
  • mozzarella
  • bazalka
  • česnek
  • olivový olej
  • rasjký protlak
  • šalotka
  • drůbeží/zeleninový vývar
  • bílé víno
  • cukr třtinový
  • sůl
  • pepř

Dáme vařit špagety v dobře osolené vodě asi na 9-10 minut, aby byly na zkus (al dente), neboť je budeme ještě míchat později v pánvi s omáčkou, takže potřebujeme, aby nebyly uvařené na hotovo.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na němž necháme zesklovatět šalotku, česnek a necháme zkaramelizovat lžíci třtinového cukru. Kdo má radši kyselejší pomodoro, cukr vynechá. Přidáme protlak, restujeme asi minutu, aby nám nezhořkl a zalejeme trochou bílého vína. Necháme odpařit alkohol a podlejeme vývarem (množství vývaru záleží na množství protlaku. Vývar by měl protlak jen lehce zředit. Osolíme, opepříme a provařujeme, dokud nám omáčka nezačne houstnout do konzistence, kterou máme rádi. Můžeme nasekat trošku čerstvé bazalky, nebo přidat bazalkové pesto, pokud máme.

Jakmile bude omáčka akorát hustá a dochucená, přidáme špagety, důkladně promícháme a necháme chvíli provařit. Potom jenom dozdobíme olivami, cherry rajčátky, mozzarellou a čerstvou bazalkou. Na závěr zakápneme kvalitním olivovým olejem.

Tento jednoduchý recept servírujte třeba s polosuchým bílým vínem.
Dobrou chuť.

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

porce

Ingredience

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...