Chřestový krém s koprem

 08. 08. 2018  Gastro Brno

Tak a teď už zbývá jen předat recept na tu zmiňovanou chřestovou polévku. No a pokud nebudete mít chřest… nehrajte si na Babicu a běžte si jej koupit, ta polévka za to stojí, je skvělááááá :))))

Ingredience:
  • 500g zeleného chřestu
  • 2 středně velké brambory
  • 2 šalotky
  • 1 větší stroužek česneku
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • 1l kuřecího vývaru
  • 2 hrstě kopru
  • 100ml smetany
  • 100g ricotty
  • muškátový oříšek
Postup:

Chřest zbavíme dřevnatých konců, dáme do hrnce s vodou a vaříme 3 minuty. Uvařený chřest přendáme do studené vody, aby nám nezhnědl a zachovali jsme krásnou zelenkavou barvičku. Nezapomeňte si pár hlaviček chřestu schovat na ozdobení polévky. Do té vody, kde jsme vařili chřest, dáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí. Mezitím si ve větším hrnci na olivovém oleji osmahneme šalotku a česnek, přidáme usušený chřest, sůl, pepř, chvíli restujeme, přidáme uvařené, zceděné, brambory, zalijeme vývarem a vaříme cca 5 minut. Zhruba po 4 minutách přidejte kopr, nedávejte jej tam hned, chceme, aby si zachoval svou vůni a aroma  . Polévku rozmixujeme do hladka, přidejte smetanu, ricottu a muškátový oříšek a ještě pořádně rozmixujte.

Dokončení:

Každou porci ozdobte hlavičkami chřestu, koprem, sezamovými semínky a kapkou olivového oleje  . A nyní je ten perfektní čas předvést, jací výborní kuchtíci jste  . Přeji vám krásnou dobrou chuť.

Fotogalerie