Zlatý pro zámeckou paní


alarm
Čas přípravy:
- min
task_alt
Náročnost:
Neuvedeno
person_outline
Počet porcí:
Neuvedeno

Popis

Po večerech jsem začala modelovat kytky. Jasnou konkrétní představu jsem ale fakt neměla až do poslední chvíle.

Korpus jsem upekla oblíbený bublaninový (recept najdete u čokoládového pánského dortu). Pekla jsem opět ve dvou stejných hrncích. Dort měl na výšku asi 16 cm, v průměru 18 cm. Naplněný máslovo-bílkovým krémem (recept najdete v článku Blesk McQueen) ze třech dávek (tedy 12 bílků). 

Třetinu krému jsem nechala bílou, třetinu obarvila na růžovo a poslední třetina byla v barvě bordó. To vše jsem doplnila spoustou čerstvých borůvek z farmy.

Modelování ozdob a samotné zdobení je často časově o dost náročnější, než celá příprava dortu. Na ozdoby používám nejčastěji hmotu Smartflex Flower. Chce to trpělivost, pečlivost, zkoušet a nevzdávat se, když to zrovna nejde.

Přišel den D. Převoz. Krizové místo u každého dortu. Pokud je to možné, vždy raději doručím na místo určení. Samozřejmě ne sama, s manželem. Je moje pravá ruka a činnosti typu míchej, přines, podej, podrž, odnes, zcela ovládá. Co já bych si bez počala, to nevím :-). 

Zámecká paní byla nadšená. „Mana nebeská!“ Tím je řečeno vše, co říkáte?

 

PS: Zbytek krému jsem použila na pár minidortíčků.

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

porce

Ingredience

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...