Letní svatební s adrenalinem


alarm
Čas přípravy:
- min
task_alt
Náročnost:
Neuvedeno
person_outline
Počet porcí:
Neuvedeno

Popis

3 samostatná patra, každý korpus 2x promazaný, v každém patře borůvky. Plno borůvek! Bílé čokoládové tyčinky z belgické čokolády, stuha v barvě svatby, nahoře živé květy jako v kytici nevěsty.

Co je na tom? Vždyť je to tak jednoduché! To všechno jsem ale vezla, jak s oblibou říkám, "rozložené na prvočísla" ze Zlína do Roztok u Prahy. 3 krabice s korpusy, 3 krabice s krémem, 3 krabice s borůvkami, čokoládou, stojan, další krabice s pomůckami na dokončení dortu.

V červenci. Po D1. V pátek.

V sobotu měla být svatba. Dodnes nechápu, kde jsem vzala tu odvahu. V pátek večer v hotelové restauraci na jídelním stole jsme s manželem ten dort dali dohromady. Promazávali, skládali a doufali, že bude tak dobrý a krásný, jak jsme si představovali.

Na všechny se dostalo, byl vynikající a byl hned pryč. Tušíte, jak se mi ulevilo? Zbytek léta jsem pak dělala jen ovocné dorty s čokoládovými tyčinkami, ozdobené živými květy. A naši mladí letos v červenci oslavili 1. výročí!

Máslový krém stracciatella - základní dávka:
  • 375 ml mléka
  • 1,5 polévkové lžíce gustinu
  • 1,5 polévkové lžíce hladké mouky
  • 2 vanilkové cukry
  • 60 g krupicového cukru
  • 375 g másla
  • 100 g čokolády 
Postup:

Z mléka, gustinu, mouky a cukru uvaříme sladkou kaši. Mouku s gustinem je lépe předem rozmíchat v trošce mléka a nalít do zbylého horkého mléka. Kaši necháme schládnout, postupně pak zašleháme do 375 g másla. Nakonec opatrně zamíchám nastrouhanou čokoládu. 

Tento krém je jeden z mých nejoblíbenějších, není moc sladký a je vhodný především pod potahové hmoty.

Pokud budete zkoušet, držím palce a dobrou chuť!

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

porce

Ingredience

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...