Michellin v Česku - hnací motor každého kuchaře

 29. 03. 2019  Gastro Brno

Na chvilku opustíme náš kraj a vydáme se trochu „za hranice“. V gastronomii je Michellinská hvězda jedno z největších ocenění, které se může restaurace získat. Celý proces je velice zdlouhavý a složitý, o to jednoduší je poté o ni přijít. To se bohužel jedné z našich restaurací stalo.

Možná si říkáte, proč na zlínsku řešíme Michelinskou hvězdu, ale ta by měla být inspirací pro podniky v našem kraji a na Moravě. Jen srovnání s nejlepšími posune gastronomii dopředu.
Michelinskou hvězdu pro letošní rok obhájily pražské restaurace La Degustation Boheme Burgeoise a Field, tímto jim velmi gratulujeme.

Jedna hvězda Michelin označuje velice dobrou restauraci ve své kategorii, dvě hvězdy výtečnou kuchyni, která stojí za návštěvu, a tři hvězdy výjimečnou kuchyni, která stojí za zvláštní cestu. Pražské restaurace ale dosud nikdy v rámci jednoho hodnocení nezískaly více než jednu hvězdu.

Průvodce Michelin Main Cities of Europeuděluje i další ocenění, a to Bib Gourmand, které patří restauracím nabízejícím "výjimečné jídlo za rozumnou cenu". Takových restaurací je v Praze podle letošního vydání průvodce šest – Divinis, Eska, Maso a Kobliha, Na KopciSanshoa nově od letošního roku Bistrøt104. O tento symbol naopak letos přišly restaurace SaSaZu a také Aureole. Zatímco SaSaZudrží symbol dvou příborů, Aureole letos zůstala zcela bez ocenění.

Tato ocenění se zatím zaměřují výhradně na podniky hlavního města. Kdy najdeme v našem kraji podnik, který získá alespoň doporučení??

Fotogalerie